Ystäväni saa piakkoin vauvan, ja viime viikolla kävin heidän luonaan. Vauvaa varten oli jo paljon kaikkea, siis vaatteita oli vaikka kaksosten puettamiseen, myös villaisia... Ajatuksena oli tehdä jotain vauvalle, mutta siis mitä? Vaunut oli makeen punaiset, jos on poikavauva niin ovat sitten kuulemma ferrarit... Siis siitä idea: Ferrarikuljettan ajovarusteet. Lahjonkin tulevan äidin...

Tumput siis. Lämpimät. (Jospa tänä talvena vielä tuleekin pakkasta.) Lankana on hahtuva, muistaakseni Piikun, kaksinkertaisena. Puikot 6mm. Silmukoita 36. Ja tässä muistiin muut speksit:

Ensin kolme kerrosta helmineuletta, sitten sileää kunnes pituus on 16cm. Ensimmäisen puikon viimeiset viisi silmukkaa neulotaan apulangalle ja sitten uusiksi tumppulangalla. (Vasen tumppu, oikeassa tumpussa tämä tehdään neljännen puikon viidellä ensimmäisellä silmukalla.) Neulo vielä 13cm sileää ennen kärkikavennuksia. Näissä tumpuissa kavensin sädekavennuksella kuuteen osaan jaettuna, välikerroksia 3, 3, 2 ja 1. Kavennukset lopetin kuuteen silmukaan.

Peukalosta poimitaan langalla olevat silmukat (=9s) ja sivuilta pari silmukkaa. Peukalon tein 12 silmukalla (jouduin kaventamaan alussa yhden silmukan pois molemmissa peukaloissa). Neuloin 7cm sileää ennen kavennuksia. Kavensin kahdella kerroksella (yksi välikerros) ja päättelin silmukat kun niitä oli kuusi jäljellä.

318457518_5391b3670d_m.jpg

Ennen huovutusta harsin pakastepussimuovia molempiin peukaloihin. Pesin tumput ensin 40 asteen pikaohjelmalla, jonka tuloksena oli sinänsä kaunis, kevyesti huopunut pinta, mutta kutistumista ei juuri ollut tapahtunut. Uusi käsittely 60 asteessa tuotti tulosta. Pienen muotoilun jälkeen ovat oikein hyvät. Pituus oli juuri sopiva mulle, mutta koska ystävälläni on pidemmät sormet, venyttelin vähän pituutta. Peukalon juurta venyttelin myös vähän. (Kinnaava peukalo on tympee)

318580341_d19900fc1b_m.jpg          318580344_a11db79d12_m.jpg

Kaipaakohan nää vielä joitan? Koukeroa? Vauhtiraitaa?

318580350_ce283d4c00_m.jpg

Oon kyllä tyytyväinen näihin, meinasin tähän kirjoittaa että ekat huovutetut tumput, mutta näähän on mun toiset. Ensimmäisistä ei ole kuvaa, mörvelöt aiheuttivat tuolloin pienen tuskan ja todistusaineisto hävitettiin. ;)

Ja ajovarusteisiin tulee kuulumaan myös pohjalliset ja heijastin...

Edit: Juu, tiedän että osa laatikoista tossa sivussa näkyy tuplana, en kyllä mahda sille mitään, koodissa ovat vaan yhtenä. Taisi tuplaantua kun säädin flickr-badgeani (joka on muuten ihmeen hankalaksi tehty, ei toimi niin kuin pitäisi)...