Nyt on joulu vietetty, lahjat annettu ja joitakin (hurjan paljon) saatu. :) Mikä siinä on että lahjojen keksiminen toisille on joskus helppoa ja joskus se taas tökkii isosti? Ja jos keksiminen on helppoa, saattaa deadline puskea päälle ja isosti. Koska suurin osa lahjottavistani ovat aikuisia jotka voivat hankkia haluamansa/tarvitsemansa itse, yritän panostaa itsetehtyyn. Periaatteenani on myös välttää sellaisia lahjoja jotka aiheuttavat saajalleen päänvaivaa käytön tai säilytyksen suhteen. SNY-leikin myötä löysin sopivan lahjan, jota sovelsin sitten röyhekästi kaikille. ;)

Huovutin pohjallisia oikein urakalla. Huovuttaminen oli hauskaa ja kehityin harjoitellessa jo vähän paremmaksi tasohuovutuksen suhteen. Aloin myös kaipailla karstoja, koska villa oli välillä melko takkuista... Yhden bambuverhonkin ostin ihan vaan huovuttamista varten - loistosijoitus! Värit pohjallisiin suunnittelin saajan mukaan, joku sai uniikit pohjalliset, toista huopaa tuli vaan enemmän. Yksi huopa huopui liian ohueksi, siihen tikkasin toiselle puolelle nahkaa. Kaikki pohjalliset tikkasin koneella napakkuutta lisäämään.

Pinossa on värisuora melkein kaikista pohjallisista, omassa kuvassa olevat punaiset ja viher-harmaat olivat jo saajillaan, isovanhemmillani, muiden valmistuessa ja päästessä kuvaan.

335439003_94443ebc5b_m.jpg

 335439005_4b9733f122_m.jpg 335439000_306da60cb0_m.jpg

Neulottuja sai vain siskoni. Kysyin häneltä etukäteen mitä hän tarvitsisi, pipo ja tumput oli toiveena. Pipoja syntyi kaksi, joista hän sai valita toisen tai molemmat. Hän valitsi molemmat. ;) Speksit pipoista kuvien yhteydessä. Tumput valmistui Susannan ohjeella Tovesta tänään. Tai siis valmistuivat eilen ja menivät pesukoneeseen tänään. Hyvät ovat, sisko näki ne jo neulottuna mutta saa ne huovutettuna postitse. Kuvia myöhemmin.

 335439007_e34d5db9f7_m.jpg

Malli: oma

Mallineule: Maypole rib kirjasta Knitting on the edge (s.21)

Lanka: Berkshire bulky villa-alpakka (85/15), n. 100g

Puikot: 6mm (Addin 40cm pyöröt ja bambuiset sukkapuikot)

Silmukoita: jaahas, olisko ollut 84? mallikerrassa on 7s... 

Koko: Mun 57cm päälle isohko, siskon makuun sopiva, ei kiristä. :)

Ja koska pelkäsin että tämä ei miellytä, tein toisenkin:

335439011_fd64ce58f7_m.jpg

Malli: Odessa

Lanka: Berkshire bulky, n. 85g ja Puikot: 6mm, Silmukoita: 70

Koko: Oli napakampi pipo, enemmän mun mieleen, sisko tykkäs tästäkin, vaikka vähän kireäksi sanoi. Tosin, Odessa ei saa olla liian löysä, malli kärsii kyllä siitä.

Toi villa-alpakka on ihanan pehmoista, mutta kokemusta käytössä ei vielä ole. Sisko ihasteli samaa kuin minä joskus aiemmin: siitä sais sellaisen ihanan paksun villapaidan (tai -takin). Täytyy nyt katsoa miten nyppyyntyy.

Ja miten mua lahjottiin? Voih, kaikenlaista kivaa, olipa joku käynyt toivelistaanikin vakoilemassa. ;) Käsityöaiheisia lahjoja olivat karstat sekä kaksi kirjaa: Strömsö ja Koukussa - kaikki hyvin toivottuja. Muuta ihanaa oli esim. Lapuan Kankureiden pitsisydän-huopa (jonka M ilmoitti omakseen) ja granaatinpunaiset kivi-tuikkulyhdyt. M sai neulakintaat, jostain myyjäisistä, ihanan pehmeää ja rasvaista villaa.

335439013_33d20dfc6d_m.jpg              335441799_d354913e65_m.jpg

Kyllä mun nyt kelpaa... :)