Jo viime viikolla sain Salaiselta Sukankutojaltani uudet sukat - aivan ihanat! Uhoava Gnu oli neulonut mulle Kerttu-sukat. Tuntui aika erikoiselta avata paketti ja ymmartaa pitelevansa kasissaan palaa kasityoperinnetta: tietaakseni ennen monilla kasityon taitajilla oli tapana perussukkien lisaksi neuloa jotain tiettya mallia, ehka omalta aidilta opittua, ehka itse keksittya. Naita sukkia sitten neulottiin lahjaksi, perussukanhan osasivat jokainen itsekin...

Faffani siskolla on myos tallainen malli, jouluisin paketista loytyivat tallaiset taidokkaasti neulotut, aina erivariset sukat. Enpa ehka osannut niita silloin niin erityisesti arvostaa, mutta kaytin kylla - kunhan vaan pikkujaloilleni olivat sopivat... Nyt arvostan naita saamiani sukkia - Uhoava on jatkanut isotatinsa perinnetta neulomalla juuri naita sukkia, ja neuloi yhdet myos minulle!

Kerttu-sukat

Mielenkiinnolla jaan myos odottamaan mika malli tulee itselle muodostumaan perinteeksi, viela on monia malleja kokeiltavana, mutta en tieda olenko viela koskaan neulonut sukkia juuri ohjeen mukaan - itse pitaa saada edes vahan saataa... ;)

Itse neuloin palmikkosukat Villapallolle Pirkanmaan Kotityon ryijylangasta. Jollain oli kerran neuletapaamisessa mukana tuosta langasta tehdyt (ja muistaakseni jo pidetytkin) sukat, ja ne olivat tosi hyvannakoiset. Langassa tulee mielestani hyvin esiin neulepinta, ja lanka kiiltaa kauniisti. Lanka on vahan karheaa, joten esim. kasineisiin se ei sovellu. Konepesun kestavyytta en kuitenkaan uskaltanut Villapallolle luvata, taytyy tehda itsellekin sukat tuosta langasta ja kokeilla. (siis pesuahan voi kokeilla koetilkulla...)

Harmitti etta en saanut lahetettya sukkia deadlineen mennessa, tein pitkaan Villapallolle sukkia eraalla toisella kuviolla, mutta huomasin kuvion olevan niin vaikea, etta sukkien aloitus oli aika karmean nakoinen jalkeenpain katsottuna. Kuvio oli myos hidasta neuloa, joten en millaan olisi ehtinyt tehda kokonaan uudelleen silla kuviolla. Otin siis vahan varmemman kuvion, ja panostin tasaisempaan laatuun - nama kehtasi lahettaa... En laita omia kuviani sukista tanne, Villapallo on saanut niista niin hyvia kuvia.

Viime viikonloppuna setani taytti 50, hanelle olin tehnyt taman kortin, olen ihan tyytyvainen, vaikka tuntui aluksi tosi vaikealta keksia aihetta kortille. Aariviivatarrat tulee silloin apuun... :)

Perhoskortti

Samana viikonloppuna tama kaunokainen koetteli karsivallisyttani - aika monta minuuttia seisoin kameran kanssa valmiina kunnes sain otettua kuvan siipien upeasta kuviosta. Neitoperho oli myos kortin perhosen inspiraationa.

Neitoperho