...uusi pipo, ajattelin. Niin taisi ajatella myös M, joka ihastui jälleen vasta tekeillä olevaan neuleeseen. ;) Ja hänellehän se sitten tulikin.

341058740_f385f0434f_m.jpg

Lanka on hyvin marinoitua nimetöntä 100% villaa joltain pienemmältä kehräämöltä, luulisin (roskien määrästä päättelin). Äitin kaapista joskus mulle siirtynyt, tuolloista tarkoitusta en muista. Pipon tarkoitus oli kokeilla Elsebeth Lavoldin "palmikko"kuviota kirjasta Viikinkineuleet. Ärsytti vaan kun olin löytänyt kuvan jonka halusin, niin eihän sen yläpuolella ollut kaavio ollutkaan sille kuvalle, vaan viereisen sivun kuvalle... Eli itte piti kuvasta kattoa ja laskea. Mutta luulisin saaneeni kuvion oikein. Päässä se venyy tasaiseksi neliöksi.

Ja nippelitiedot: Silmukoita 120, puikot 3,5mm. Korkeus ennen kavennuksia 15cm, ja kavennus viidessä lohkossa (taimitäneon). Ja lankaa meni 65g.

Lankaa jäi 67g, eli siitä voisi yhteensopivat tumput saada, M kyllä jo ehti pyytää kaulaliinaa, valkoista siis... Noh, nyt ei kyllä kaulaliina vielä puikoille pääse.

Ja toinen valmis työ on oikeastaan joululahja, siskolleni. Hän näki nämä jo tapaninpäivänä, mutta näiden piti vielä käydä pesukoneessa, jossa pahin särmä hiottiin langasta pois. Lopuksi harjasin tumput mattoharjalla. Huomenna lähtevät postin mukana Turkuun. Kivat ovat.

341058737_a892dcc2e2_m.jpg

Ja ne tiedot: Lanka: Tove, vajaa 50g kerä. Puikot 3mm ebenpuiset (jotka ovat jo hioutuneet ihanan sileiksi). Ohje Susannalta.

Ajattelin alkaa tehdä valmistuneista töistä kuvagalleriaa vuoden mittaan valmistuvista töistä. Samalla se voisi toimia linkkilistana postauksiin joissa työt esitellään.

Eilen ihmeteltiin raketteja kävelylenkillä iltasella ja puoliltaöin takapihan terassilta. Ja hämmästeltiin lumetonta uuden vuoden yötä, en kykene sellaista aiemmilta vuosilta muistamaan.